Women Deliver: WD2016 - Background

Hjemmesiden er en del af den danske Women Deliver platform og mobiliseringsindsats og fungerer som en platform for netværk, arrangementer og nyheder relateret til Women Deliver konferencen i København i maj 2016.

Bag hjemmesiden står et konsortie bestående af Hansen Agenda, Sex&Samfund, Verdens Bedste Nyheder, Dansk Industri, Globalt Fokus, KVINFO og Konstellation, der er gået sammen om at skabe en platform omkring Women Deliver til at sikre piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel.

 • Hvorfor?
  ”Vi vil ikke være med til, at kvinder i den tredje verden og fra fattige lande ikke har samme muligheder, som vi har kæmpet for i Danmark.​ Vi tror på, at hvis man investerer i kvinder, så får man pengene tilbage – både til sin virksomhed, til sin organisation og til hele verdenssamfundet. Investering i kvinder er nøglen til varig forandring og udvikling og dermed til fremtidens succes”. ​
 • Hvad er formålet?
  ”Vi har til formål at skabe dansk deltagelse, engagement og opmærksomheden omkring vigtigheden af at skabe bedre sundhedsforhold, rettigheder og et godt liv til piger og kvinder”.
 • Hvordan?
  ”Vi vil op til Women Deliver 2016 konferencen vise, at danske virksomheder, kulturinstitutioner, institutioner, organisationer og borgere siger velkommen, opmuntrer og understøtter satsningen på kvinder og piger, som nøglen til forandring og udvikling”.

Om Women Deliver konferencen

Women Deliver er en internationalt anerkendt konference, der sætter fokus på piger og kvinders sundhed, rettigheder og trivsel. Konferencen den 16.-19. maj 2016 i København bliver den største konference om disse emner i mere end 10 år og en af de første store internationale konferencer i kølvandet på lanceringen af FN’s nye globale mål for fattigdomsbekæmpelse og bæredygtig udvikling.

Konferencen vil have fokus på, hvordan vi implementerer FN’s udviklingsmål så de kommer piger og kvinder i hele verden til gode. Der vil være speciel fokus på løsninger og resultater inden for sundhed, inklusiv seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder, samt koblingen med ligestilling, uddannelse og styrkelse af kvinders økonomiske position i samfundet.

Konferencen samler verdensledere, akademikere, aktivister, program-magere, beslutningstagere, journalister, repræsentanter fra civilsamfund og erhvervsliv, samt andre indflydelsesrige aktører fra hele verden.

Women Deliver’s forventninger til konferencen i København:

 • 5.000–6.000 deltagere
 • 2.000 organisationer
 • Over 150 lande
 • 1.200 unge
 • 500 journalister
 • Repræsentanter fra NGO’er og erhvervslivet på tværs af brancher
 • Ledere af FN organisationer og ministre og politikere fra mere end 25 lande.

Læs mere på www.wd2016.org og klik her for mere information om, hvordan du som virksomhed eller organisation kan deltage på konferencen.

Hvis du ønsker at blive en del af den danske mobiliseringsindsats, at komme på vores mailingliste, eller har spørgsmål og kommentarer til os, så skriv en mail på wd@hansenagenda.dk eller dea@hansenagenda.dk.

Pressekontakt:

 • Dea Lyng, projektleder og kontaktperson for den danske mobiliseringsindsats
  Mail: dea@hansenagenda.dk
  Tlf: 60244803
 • Lotte Hansen, administrerende direktør hos Hansen Agenda, leder af konsortiet og talskvinde for Women Deliver Danmark.
  Mail: lotte@hansenagenda.dk
  Tlf: 30103280